Geef me de 5

Geef me de 5

Begin februari was er een lezing bij Viertaal Den Haag over autisme, verzorgd door “Geef me de 5”. Een erg interessante lezing!

Waar wij binnen het Cluster-2 werken met de VAT-principes, geven zij aan dat het bij leerlingen met ASS belangrijk is om te “WAT-en”.

“WAT-en” wil zeggen: Waarnemen-Aansluiten-Toevoegen. Wij gaan vaak meteen van Waarnemen naar Toevoegen. Maar voor een leerling met autisme is het van belang om eerst stapje in zijn belevingswereld te zetten, voordat hij de overstap naar jouw wereld kan maken.

Door de koppeling van theorie en praktijk ging iedereen naar huis met tips die gelijk in de praktijk gebracht konden worden.

Enkele reacties van de aanwezigen:

‘Inspirerend! Heldere uitleg en voorbeeldfilmpjes over informatieverwerking bij leerlingen met ASS en praktische adviezen hoe hierop te anticiperen. Deze workshop is een aanrader.

‘Ik vond de workshop zeer waardevol met boordevol handige tips die we direct in de praktijk kunnen toepassen. Niet alleen handig bij leerlingen met autisme maar ook reuze handig bij andere kinderen. Heb zeker 10 pagina’s volgeschreven (aantekeningen)!’